Meditatie cursussen 2006   
info@sk-reikicentrum

 

Kortlopende Meditatie Cursussen

SK-Reikicentrum verzorgt twee keer per jaar de kortlopende Meditatie Cursus.  
Opzet van de cursus: de cursus bestaat steeds uit 5 cursusavonden, ongeveer ééns per 3 weken. De cursus wordt afgestemd op de meditatie-ervaring van de aanwezigen.
Indien nodig beginnen we met meditaties, waarmee zelfs een 'beginneling' - die zich bij meditatie nauwelijks iets kan voorstellen - kan werken (dus afh. van de samenstelling van de cursusgroep) en groeien met elkaar door tot redelijk gemakkelijk met verschillende meditatievormen kunnen werken. 
Verschillende vormen van meditatie zullen de revue passeren; denk bijv. aan grondings- en ademhalingsoefeningen en meditaties, visualisaties, zen, meditaties gericht op loslaten of juist vormgeven, lichtoefeningen, chakra-werk, op zoek naar je innerlijke kind, enz. 
Er worden zowel actieve als passieve meditatievormen gebruikt. 
Achteraf wordt - als de mij beschikbare tijd het toelaat - zonodig van verschillende cursusonderdelen aanvullende documentatie verschaft, zodat je bepaalde gebruikte meditaties na kunt lezen en voor jezelf kunt gebruiken. Maar in de regel blijkt dit niet nodig

We werken van 20.00 tot 22.00 uur, tenzij er dingen afgerond moeten worden! Iedereen gaat namelijk 'goed' naar huis. Verplicht: een kwartier voor aanvang aanwezig voor koffie/thee, voorbereidingen en tijdig starten.
De kosten voor de Meditatie cursus: € 40,-.

1e Meditatie cursus 2006   start op   14 maart; verder op 4-4, 25-4,  16-5  en  6-6.  
2e Meditatie cursus 2006   start op   19 sept.verder op 10-10, 31-10,  21-11  en  12-12.

Inschrijven: telefonisch, door een briefje of On-Line aanmelden via website www.reikicentrum-sk.nl. Aanmelden verplicht tot betaling van cursuskosten. 
Gezien het max. aantal deelnemers geldt: vol is écht vol! 
Annuleren kan alleen als wij je plek kunnen doorgeven aan een andere gegadigde.

Wat zelf meenemen? Gemakkelijk zittende kleding is aan te bevelen. Aanwezige sloffen kun je gebruiken. Bij zittende meditatievormen is ‘n meditatiebankje of stevig meditatiekussen aan te raden. 
Bij liggende meditaties matrasjes. Er zijn er 5; neem dus als je hebt je matrasje/slaapzak mee. 
Bij sommige grondmeditaties kunnen sommigen het fris krijgen (ontspanning, loskomende vermoeidheid); een dun dekentje is dus een aanrader.

Ook voor gevorderden is deze cursus een aanrader. Doordat allerlei meditatievormen de revue passeren, komt iedereen aan bod. Wie gevorderd is, zal gemakkelijker in de meditatie "zakken" en er dus diepgaander profijt van hebben.

Uitloop is op deze avonden mogelijk als dat nodig blijkt. Iedereen gaat 'goed' naar huis. Bij verder gevorderd raken vervolgen we met meditaties van wat diepgaandere verdergaande aard, afgestemd op de aanwezigen. 

Met de meditaties zal gewerkt worden op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch vlak om vergaande groei te stimuleren en verbetering van gezondheid te ondersteunen.   
 

© 1994-2006 - Philip Secreve / SK - Reikicentrum

  Naar Boven